Bij Somio voeren we projecten uit om uw optimaal te laten profiteren van uw informatie. Dit doen we door het verwerken en bewerken van digitale informatie (content en data). U profiteert van beter functionerende werkprocessen, minder beheerslasten en bent weer compliant aan wet- en regelgeving.

In al onze diensten maken we gebruik van software. We houden van eenvoud! Daarom gebruiken we diverse tools om onze diensten uit te voeren. In elk project passen we gebruiken we alleen die tools die nodig zijn . U betaald daardoor alleen voor de modules die we gebruiken.

Projectmanagement & Informatieanalyse

people-darkOnze focus ligt op het uitvoeren van projecten om uw informatie te structureren. Daarbij helpen onze consultants helpen u graag het vinden van een passende oplossing uw het vraagstuk rondom opslag en beheer van digitale documenten. We analyseren data en content, diepen het probleem uit en doen voorstellen voor passende oplossingen. Op die manier zijn we vanaf het begin bij een project betrokken. Wij houden van eenvoud dus krijgt u altijd concreet en pragmatisch advies. Geen dikke adviesrapporten maar gewoon een helder verhaal. Indien gewenst werken we een voorstel uit tot Business Case of Plan van Aanpak.

Als u met ons in zee gaat voor het uitvoeren van een project, dan voeren wij ook het projectmanagement over het project. De projectmanager begeleidt het traject van begin tot eind. Uiteraard stuurt de projectmanager de betrokken consultants van Somio aan, maar hij is ook de spin in het web tussen uw projectmedewerkers, betrokken leveranciers en onze partners.

Export

networkWij verzorgen de data extractie en indexering uit uw systemen en applicaties. Wij exporteren niet allen documenten en metadata uit netwerkschijven, SharePoint en Outlook maar ook uit diverse DMS, ECM en Zaaksystemen. Metadata die is ingesloten in Office Documenten, e-mail berichten, PDF bestanden, foto-, video- en audiobestanden kunnen we ook uitlezen. De geëxporteerde data is beschikbaar in XML of CSV formaat zodat deze flexibel toepasbaar is voor diverse doeleinden. U kunt bestanden (laten) importeren in diverse systemen en applicaties of opnemen in een digitaal archief of content store van onze partners.

Transformatie

technology-darkKrijgt u al hoofdpijn van dataconversie als u er aan denkt? Wij verzorgen dit graag voor u. Sterker nog, het is onze core-business. Bovendien gaan wij verder dan conversie alleen. Doorgaans wordt bij een conversie alleen het broodnodige gedaan om te zorgen dat de oude data in de nieuwe structuur past. Onze consultants hebben jarenlange ervaring met document- en contentmanagement binnen de overheid en gaan altijd voor een goed resultaat. We valideren en bewerken bestaande metadata, voegen ontbrekende gegevens toe en schonen gelijk op. Gegevens van slechte kwaliteit of onnodige registraties worden verwijderd. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos.

Buiten conversie van data bieden we extra mogelijkheden. U wilt uw content duurzaam digitaal opslaan? Wij zorgen voor toevoegen van retentiebeleid en het omzetten van bestanden in PDF/A formaat. Wilt u gescande documenten beter doorzoekbaar maken? Met behulp van OCR techniek zorgen wij ervoor dat uw gescande bestanden full-text doorzoekbaar worden.

Import

xml-file-format-symbolU kunt de import van geoptimaliseerde data gerust aan ons overlaten. We doen dit altijd in nauwe samenwerking met de leveranciers van het systeem en uw (functioneel) beheerder(s).  Immers, zij kennen het systeem het beste. Voor een aantal systemen beschikken we over standaard import modules zodat we de import geheel in eigen beheer kunnen uitvoeren. Uiteraard hanteren wen hierbij een OTAP procedure zodat het resultaat getest is voordat de import in productie wordt genomen.

www.somio.nl | 2019